Bambucký olej - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Dostupnost
Produkt již není v nabídce

Výrobce
Pěstík

Kód produktu
8238

Na rozdíl od bambuckého másla, které zůstává pevné a voskovité při pokojové teplotě, má bambucký olej hladkou, sametovou konzistenci podobnou typickému oleji lisovanému za studena, což usnadňuje použití v kosmetických přípravcích. Více

Bambucký olej (Butyrospermum parkii)

Bambucký olej, nazývaný také olej z bambuckých ořechů, je extrahován z ořechů Vitellaria paradoxa (Butyrospermum parkii), běžně známých jako Shea (Karite) Tree, pocházející z Afriky. Bambucký olej je lehčí a silnější sourozenec oblíbenější hluboce vyživující složky, bambuckého másla.

Bambucký olej lze považovat za frakcionovanou formu bambuckého másla, protože se ve skutečnosti získává jako vedlejší produkt při procesu výroby bambuckého másla. 

Využití Bambuckého oleje

Při místním použití se bambucký olej snadno vstřebává do pokožky a dodává intenzivní vlhkost bez podráždění pokožky, zanechává mastné zbytky nebo ucpávání pórů. Díky tomu je ideální pro typy pleti, která je mastná, citlivá a zralá, stejně jako pro pleť postiženou akné a ekzémy. Olej z bambuckých ořechů, bohatý na sloučeniny, které obnovují kolagen, je účinným ošetřením proti vráskám, které vyplňuje pokožku a snižuje výskyt jemných linek a stárnutí. Bambucký (Vitellaria Paradoxa) olej může být užitečný při léčbě popálenin a poškození sluncem. Je také oblíbený, protože pomáhá snižovat výskyt jizev a strií. Běžně se vyskytuje v kosmetických produktech, jako jsou pleťové krémy, balzámy na rty a opalovací krémy, protože jeho antiseptické a adstringentní vlastnosti pomáhají opravit pokožku.

Protože má bambucký olej vynikající změkčující a hydratační vlastnosti, je také široce používán v šamponech, kondicionérech a vlasových kúrách. Jeho kondicionační vlastnosti hydratují suché, krepaté, poškozené a lámavé vlasy, aniž by zanechávaly vlasy nepříjemné zapáchající nebo těžké a mastné. Bambucký olej posiluje vlasy a snižuje jejich vypadávání, čímž podporuje růst zdravějších a možná i delších vlasů.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Parametry

Objem 10 ml