Petržel - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Cena
219 Kč

Výrobce
Pěstík

Kód produktu
8213

ks

Esenciální olej ze semen petržele má sladké, teplé kořeněné, bylinné aroma, které při použití ve směsi hřeje. Více

Petržel (Petroselinum sativum)

Petrželový olej je extrahován ze zelených listů a aromatických semen voňavé dvouleté byliny Petroselinum crispum rostoucí na venkově Indie. Semena ve skutečnosti obsahují nejvíce esenciálního oleje, i když k výrobě esenciálního oleje lze použít celou rostlinu včetně jejích listů.

Petržel, původem z oblasti Středozemního moře, je jednou z nejznámějších a nejpoužívanějších bylinek, jak na ozdobu, tak na vaření, protože má sytě zelené, nařasené nebo kudrnaté listy. Její název je odvozen od řeckého slova petros, což znamená kámen, protože tato rostlina často roste ve skalnatých terénech. Jako kulinářská bylina má mnoho známých výhod včetně své schopnosti uklidnit žaludek a nabídnout nějaký lék na problémy s močovými cestami.

Využití oleje z petržele

Esenciální olej ze semen petržele se používá jako přísada do mýdel, kosmetiky, pracích prostředků, kolínských vod a parfémů, zejména pánských vůní. Má také aromaterapeutické využití a používá se k léčbě různých nemocí, včetně žloutenky a malárie. Esenciální olej ze semen petržele má také antibakteriální a protiplísňové vlastnosti, které mohou pomoci léčit pupínky, akné a kožní infekce a také dezinfikovat póry. Petrželový olej také postupně pomáhá redukovat výskyt vrásek a také předchází jejich vzniku. Tento esenciální olej je také užitečný při zvládání menších bolestí a zánětů, snižuje výskyt nežádoucích bakteriálních, virových a plísňových problémů a zmírňuje nežádoucí svalové křeče.

Emočně a energeticky pomáhá esenciální olej ze semen petržele podporovat rovnováhu a klid pro mysl, tělo a ducha. Tento esenciální olej zklidňuje ustaranou mysl a může pomoci podpořit relaxaci, zvláště pokud se člověk cítí netrpělivý nebo zvláště vystresovaný.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Parametry

Objem 10 ml